GYM PELE

Masura se aplica pana in luna martie. Preturi plafonate la lemn si derivatele din lemn folosite la incalzirea locuintelor

05 Octombrie 2022
Lugoj Info.ro -Masura se aplica pana in luna martie. Preturi plafonate la lemn si derivatele din lemn folosite la incalzirea locuintelor

Executivul a aprobat, miercuri, in sedinta de Guvern, o Ordonanta de Urgenta privind unele masuri in vederea protejarii consumatorului final.

service-lugoj

Masura a fost luata la propunerea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, si priveste utilizarea materialelor lemnoase si a produselor derivate din lemn, pentru incalzirea locuintei in sezonul rece.

Conform Ordonantei de urgenta aprobate de Guvern astazi, preturile finale facturate se plafoneaza la urmatoarele produse, dupa cum urmeaza:

- lemn de foc, resturi de lemn, tocatura provenita din lemn, rumegus - 400 lei/mc, cu TVA inclus

- brichete din lemn maxim 1500 lei/tona cu TVA inclus;

- pelete din lemn maxim 2000 lei/tona cu TVA inclus.

Prevederile se aplica consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice si urmatoarelor entitati: unitatilor de invatamant publice si private, furnizorilor de servicii sociale, unitatilor de interes local, unitatilor de cult si unitatilor administrativ-teritoriale, precum si unitatilor din subordinea acestora.

Aceste masuri se aplica pana la data de 31 martie 2023.