GYM PELE

Termen prelungit! Romanii din Diaspora pot depune proiecte pentru Start-Up Nation Diaspora pana luna viitoare!

01 Septembrie 2022
Lugoj Info.ro -Romanii din Diaspora pot depune proiecte pentru Start-Up Nation Diaspora pana luna viitoare!

Ministerul Antreprenoriatului si Turismului a anuntat prelungirea perioadei de depunere a proiectelor pentru granturi nerambursabile, pentru Pilonul II - Start-Up Nation Diaspora 2022. 

service-lugoj

Schema de ajutor Start-Up Nation Diaspora 2022 a fost lansata la data de 19.07.2022, iar termenul limita de depunere a proiectelor este 01.09.2022. Astfel, statusul depunerilor de proiecte este urmatorul: 

 - In cadrul Pilonului I  Start-Up Nation Diaspora Romania s-au inscris peste 12.700 de solicitanti;

-  In cadrul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora – s-au inscris peste 600 de solicitanti. 

Avand in vedere faptul ca bugetul alocat Pilonului I a fost epuizat, aplicatia de inscriere se va inchide in cadrul zilei de astazi, 01 septembrie a.c., la ora 20.00 conform procedurii de implementare initiale. In cazul Pilonului II – Start-Up Nation Diaspora, la aceasta ora sunt transmise peste 600 de aplicatii in platforma de inscriere, solicitari care nu acopera bugetul alocat acestui Pilon, in valoare de 200 milioane lei. O parte dintre persoanele care si-au infiintat intreprinderi si care doresc sa aplice la Pilonul II Diaspora au întampinat greutati in obtinerea documentelor care sa ateste domiciliul sau rezidenta in strainatate in ultimele 12 luni, pana la momentul inscrierii. Documentele care atesta calitatea de rezident in cel putin ultimele 12 luni pana la inscriere sunt prevazute in Ordinul nr. 500/2016 privind documentele care atesta resedinta in strainatate, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 223 / 25 martie 2016. Tinand cont de solicitarile de a prelungi perioada de inscrieri la Pilonul II – Start-Up Nation Diaspora, venite din partea mediului de afaceri si, pentru a veni in sprijinul unui numar cat mai mare de intreprinderi infiintate de cetatenii romani din Diaspora, Ministerul Antreprenoriatului si Turismului a decis prelungirea perioadei de inscrieri in cadrul Pilonului II al schemei pana la data de 03.10.2022, ora 20.00.