GYM PELE

520 de metri cubi pierdere pe zi. Meridian 22 a pus capat unei avarii ce exista de 6 ani

18 Mai 2022
Lugoj Info.ro -Meridian 22 a pus capat unei avarii ce exista de 6 ani foto: Lugoj Info.ro

Meridian 22 Lugoj, societatea care administreaza retelele de apa si canal din municipiul Lugoj a reusit sa repare o conducta sparta in urma cu aproape sase ani.

service-lugoj

Echipele de interventie au inceput sa caute avaria inca din 2018, insa s-a renuntat la sapaturi pentru ca muncitorii nu au reusit sa dea de locul in care teava era fisurata. Reprezentantii operatorului de apa – canal sustin acum ca apa iesea din pamant la sute de metri de locul in care teava era fisurata. Explicatia e una simpla, apa avand presiune mare a patruns in tuburile unui operator de telefonie fixa si iesea in mai multe locuri de pe strada Timisoarei: in fata la Mondial, in fata unei vulcanizari sau la statia de carburanti Rompetrol. Pentru ca pierderea de apa era vizibil foarte mare, echipele de interventie si-au propus in aceasta saptamana sa sape metru cu metru toata strada Timisoarei. Norocul le-a suras muncitorilor dupa numai cativa zeci de metri sapati, in zona sensului giratoriu Dedeman, au dat peste avarie.

In vara anului 2016, cladirile IURT-ului au fost demolate si atunci mai multe retele de apa au fost distruse. Meridian a intervenit de mai multe ori, insa una dintre avarii nu a fost observata la vremea respectiva. Locuitorii de pe strada Timisoarei s-au plans ca presiunea la robinete a scazut brusc, insa nici fosta administratie si nici angajatii Meridian nu au realizat ce se intampla. Cei de la Meridian 22 sustin acum ca pierderea de pe strada Timisoarei era una uriasa si era de aproximativ 520 de metri cubi pe zi. Un simplu calcul indica faptul ca in cei sase ani de zile cat apa a curs pe strada Timisoarei s-au pierdut peste un milion de metri cubi, volum platit de lugojeni. Noua conducere a Meridian 22 si-a propus limitarea la maxim a pierderilor pe retele, astfel ca s-a intervenit in mai multe zone unde conductele sparte, unele de mari dimensiuni, au fost abandonate iar lugojenii plateau apa care ajungea in pamant. Intarzierea  cu care s-a intervenit pana acum a fost cauzata de lipsa utilajelor, dar si a faptului ca ani de zile compania a fost tinuta in viata doar pentru a aduce beneficii unor apropiati ai lui Boldea si membrilor PSD.