INCHIRIERE HALE LUGOJ

Nelipsit de la chefurile din bani publici, Dobra a ajuns sa ne dea lectii de morala. Buciu: “Ne predau social-democratia din Mercedes S-Klasse ori din vile cu piscina”

16 Noiembrie 2021
Lugoj Info.ro -Nelipsit de la chefurile din bani publici, Dobra a ajuns sa ne dea lectii de morala foto: Facebook.com

PSD Lugoj s-a gandit sa isi faca campanie electorala pe spatele amaratilor care iau masa la cantina de ajutor social.

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu ii cere “doctorului” Calin Dobra sa renunte la populism aducandu-i aminte ca alaturi de Boldea si clica lui a adus Lugojul in pragul falimentului.

Mesajul primarului Claudiu Buciu :

“Da. E adevarat, s-a decis închiderea Cantinei de ajutor social. Beneficiarii vor primi în continuare hrana, iar numarul acestora va fi cel putin dublu

Personal, îmi doresc sa nu mai avem Lugojeni care sa aiba nevoie de acest serviciu, îmi doresc ca în Lugoj sa nu mai fie necesar sa depinda cineva de hrana acordata de primarie. Stiu, e un vis, dar îmi doresc sa devina realitate.

Pana atunci, suntem în urmatoarea situatie.

Aveam o Cantina de ajutor social care deservea aproximativ 40 de beneficiari. Cantina era autorizata pentru desfasurarea acestei activitati, conform legislatiei în vigoare, astfel încat, cheltuiala facuta pentru cele 40 de persoane beneficiare era enorma. Este de înteles pentru oricine ca aceste costuri nu erau sustenabile si ca aceeasi hrana putea fi oferita de un operator privat la 30% din costul înregistrat de cantina, doar pentru faptul ca produce de 10 sau de 20 de ori mai multe portii pe zi.

Am decis sa oprim cheltuirea nesustenabila a banilor publici (pierderi de 450.000 RON/an) si sa gasim o alta solutie pentru a-i deservi pe beneficiari.

Am identificat un furnizor de tichete valorice care va colabora cu toate restaurantele din Lugoj care pot si care doresc sa ofere servicii beneficiarilor nostri - pana astazi, 7 restaurante din Lugoj si-au dat acordul. Am stabilit valoarea tichetelor la 18 RON/zi, pretul mediu de pe piata din Lugoj - nici cel mai mic, nici cel mai mare.

Am decis ca numarul beneficiarilor sa creasca pana la 100, acest plafon urmand sa fie reanalizat daca vor fi cereri. Am decis ca hrana sa fie livrata la domiciliul beneficiarilor. Deasemenea, am decis sa consultam beneficiarii dupa prima luna de prestare a acestui serviciu cu privire la calitatea si cantitatea hranei oferite. Daca va fi necesar, vom creste valoarea alocata.

Nu as fi facut aceste precizari daca PSD-istii care au lucrat toata viata la stat si care ne predau social democratia din Mercedes S-Klasse ori din vile cu piscina - toate acestea cumparate din amaratul de salariu de angajat la stat - si aici ma refer la domnul doctor Dobra Calin Ionel, nu s-ar fi trezit din puf si nu ar fi pornit la razboi cu gandul la beneficiarii acestui serviciu. Domnului doctor (ca de, e si el doctor) i-a trecut pe la nas mirosul de putere si a gasit urgent sa se catere pe destinul unor oameni care au nevoie de ajutorul comunitatii.

Sa nu uite domnul doctor ca bunastarea domniei sale este rodul faptului ca Lugojenii au avut ghinionul sa nu-si faca vile cu piscina cu firmele care au avut lucrari cu institutii publice subordonate domniei sale, ori cu muncitorii si utilajele Meridian 22 SA. Sa nu uite domnul doctor ca Lugojenii au avut ghinionul de a nu detine strandul de pe Insula contra unei chirii de 100€/luna timp de zece ani.

Daca tot e domnul doctor asa de norocos sa ne spuna si noua cum a facut, poate asa se va împlini si visul meu.

Stimati Domni social democrati de Lugoj, va promit si va si garantez ca nu veti mai avea niciodata ocazia sa va bateti joc de Lugoj si de Lugojeni. Suntem extrem de determinat si am si capacitatea sa va tin departe de a mai face rau acestei comunitati.

Eu nu alerg dupa voturi, eu am venit la primarie sa fac ce trebuie, nu ce place celor care nu înteleg ca traiesc într-o comunitate si îsi doresc binele doar pentru ei, în detrimentul celorlalti. Am încredere în Lugojenii care-si doresc o reconstructie temeinica a orasului si care s-au saturat de spoieli si de hotie.

Îi asigur pe toti beneficiarii acestui drept ca nu vor avea de suferit în urma acestor modificari. Nu ne dorim sa amagim pe nimeni.”, a precizat Buciu.