Detineti o firma in domeniul HoReCa si ati avut pierderi din cauza pandemiei? A fost prelungit termenul de inscriere prin care puteti solicita ajutor de la stat

20 Iulie 2021
Lugoj Info.ro -A fost prelungit termenul de inscriere prin care puteti solicita ajutor de la stat

Perioada de înscriere a firmelor în schema de ajutor HoReCa -  compensare de 20% din diferenta de cifra de afaceri între 2019 si 2020 va fi prelungita cu o saptamana, pana la 26 iulie 2021.

service-lugoj

Perioada de aplicare a fost deschisa în data de 29 iunie 2021 si era programata sa se închida pe 20 iulie 2021, cu posibilitate de prelungire, conform procedurii. Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a emis un ordin care extinde aceasta perioada pentru a permite cat mai multor firme cu cifre de afaceri certificate pe codurile CAEN eligibile sa acceseze schema. Ministerul a estimat numarul potentialilor beneficiari ai schemei la 30.000. Pana luni, 19 iulie 2021, cu o zi înainte de expirarea termenului initial de depunere a dosarelor online, au aplicat 8000 de firme. Valoarea totala a cererilor de ajutor atinge, la ora publicarii comunicatului, aproximativ 2,5 miliarde de lei. Schema este finantata de Guvernul Romaniei, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 fiind de 1 miliard de lei. Platile pe aceasta schema de ajutor de stat sunt pro-rata. Plata ajutorului nu depinde de ordinea înscrierii în platforma STS dedicata schemei, iar daca bugetul total este depasit de suma totala solicitata de beneficiari, cota bugetata de 2,5 miliarde de lei va fi împartita proportional tuturor firmelor acceptate. Cererile de adaugare a expertilor contabili/auditorilor financiari în aplicatia informatica, pot fi preluate în call center pana joi, 22.07.2021, ora 17.00, pentru a avea timpul necesar procesarii datelor pana la închiderea aplicatiei electronice de înscriere.