INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Ceata va fi fenomenul meteo cel mai des intalnit in aceasta perioada. Participantii la trafic, sfatuiti sa fie tot mai atenti

27 Noiembrie 2020
Lugoj Info.ro -Ceata va fi fenomenul meteo cel mai des intalnit in aceasta perioada

Politistii rutieri lugojeni fac apel la participantii la trafic sa dea dovada de tot mai multa prudenta atunci cand circula pe strazile orasului.

In ultima saptamana, Lugojul a fost acoperit de ceata atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii iar acest lucru poate constitui un real pericol. Politistii atrag atentia ca ceata impune din partea celor aflati la volan, dar si a celorlalte categorii de participanti la traficul rutier, o conduita preventiva pe toata durata deplasarii pe drumurile publice. Este necesar sa se ruleze cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra în trafic sa se faca numai dupa o temeinica asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie sa fie reglate corespunzator. Nu trebuie uitat ca cea mai periculoasa manevra pe timp de ceata este depasirea. Aceasta cu atat mai mult cu cat cei ce depasesc pot fi surprinsi de aparitia brusca de pe sensul opus a unor autovehicule care circula fara lumini sau avand în functiune doar luminile de pozitie, reamintesc politistii. Pietonii, biciclistii si carutasii trebuie sa fie constienti de faptul ca pe timp de ceata sunt mai greu vizibili în trafic.