GYM PELE

Bright Sky RO – o aplicatie care vine în sprijinul victimelor violentei domestice

09 Noiembrie 2020
Lugoj info.ro -Bright Sky RO – o aplicatie care vine în sprijinul victimelor violentei domestice

Bright Sky RO este un instrument digital gratuit, care vine în sprijinul victimelor violentei domestice, oferind asistenta si informatii utile persoanelor aflate într-o relatie abuziva sau celor care vor sa ajute în astfel de cazuri.

service-lugoj

Aplicatia a fost dezvoltata si adaptata pentru Romania în cadrul unui parteneriat al Fundatiei Vodafone Romania cu Politia Romana (prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii), Asociatia Necuvinte si Asociatia Code for Romania. Bright Sky RO este disponibila în AppStore si Google Play store în limbile romana, engleza si maghiara.

De la lansare, aplicatia Bright Sky Romania a fost descarcata pe 2.281 de terminale, avand în acest moment peste 1.000 de utilizatori activi. Cele mai accesate functii ale aplicatiei sunt: cautarea celui mai apropiat serviciu de asistenta, completarea chestionarului de evaluare a riscului, ghidul de siguranta online si cautarea de informatii generale din meniul aplicatiei (cauzele si consecintele violentei domestice, ordinul de protectie). Functia de jurnal a aplicatiei este de asemenea un instrument extrem de util pentru victime, pentru ca le ajuta sa stranga dovezi necesare pentru documentarea abuzului.

În primele 9 luni ale acestui an, cea mai mare pondere în cadrul infractiunilor din sfera violentei domestice o au faptele de „lovire sau alte violente” – 62%, urmate de „abandonul de familie” – 14% si „amenintarea” – 9%.

Bright Sky Ro are, în primul rand, un rol de informare si educare pentru ca descrie care sunt categoriile de violenta de gen, combate miturile legate de acest fenomen si permite utilizatorului sa evalueze siguranta unei relatii prin simpla completare a unui formular electronic.