GYM PELE

O parte din ele vor ajunge si la Lugoj. Mii de pachete destinate persoanelor cu probleme sociale, distribuite de Prefectura Timis

15 Iunie 2020
Lugoj Info.ro - Mii de pachete destinate persoanelor cu probleme sociale, distribuite de Prefectura Timis

A început livrarea catre primariile din judetul Timis a pachetelor de igiena, prin Programul Operational Ajutorarea Persoanelor, derulat de Guvernul Romaniei cu sprijinul institutiilor prefectului, a anuntat Prefectura Timis.

service-lugoj

Pachetele sunt distribuite persoanelor aflate în risc de saracie si excluziune sociala. Aceste pachete sunt distribuite catre depozitele stabilite de primarii cu sprijinul Institutiiei Prefectului, iar fiecare pachet contine 5 periute de dinti ambalate individual, 4 tuburi de pasta de dinti de 75 ml, 1 tub de sapun lichid de 500 ml, 1 tub de sampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de sampon pentru adulti de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g, precizeaza autoritatile. În judetul Timis se distribuie un numar de 10.343 pachete de igiena.

Luni au fost distribuite pachetele de igiena într-un numar de 17 localitati, marti în 64 localitati si miercuri în 18 localitati. Distributia catre beneficiari va începe în fiecare localitate, din ziua urmatoare livrarii. La sfarsitul acestei luni va debuta de asemenea si distribuirea pachetelor cu hrana. In judetul Timis se vor distribui 10.343 pachete de alimente.

Saptamana trecuta, Institutia Prefectului a identificat locatiile disponibile pentru depozitarea produselor pentru fiecare primarie în parte.

Totodata, a fost emis Ordinul prefectului privind organizarea, functionarea si componenta Grupului Judetean POAD, grup din care fac parte reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala, Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului, Directiei de Sanatate Publica Timis, Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Timis, Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis si reprezentanti ai primariilor. Institutia Prefectului coordoneaza Grupul Judetean POAD si organizeaza distributia acestora catre beneficiari. Pachetele se vor distribui timp de 45 de zile, iar în cazul în care, din motive obiective, raman pachete nedistribuite, acestea vor fi acordate persoanelor de pe listele suplimentare.