INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

A inceput activitatea de recrutare si selectie a persoanelor care doresc sa devina mentori pentru tinerii din sistemul de protectie a copilului

29 Octombrie 2018
Lugoj Info.ro -A inceput activitatea de recrutare si selectie a persoanelor care doresc sa devina mentori pentru tinerii din sistemul de protectie al copilului

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis a demarat activitatea de recrutare si selectie a celor ce doresc sa devina mentori pentru tinerii din sistemul de protectie a copilului.

Activitatile se desfasoara pana in data de 30 noiembrie in cadrul proiectului transnational "Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care", finantat prin programul European ERASMUS+ in care DGASPC Timis este partener.

Mentorii trebuie sa fie persoane responsabile din comunitate, cu o tinuta morala demna si cu dorinta de a se implica în procesul de formare a tinerilor institutionalizati ce vor fi inclusi în proiect. Varsta tinerilor inclusi în proiect este cuprinsa între 16 si 24 de ani.

Persoanele care doresc sa fie mentori, trebuie sa depuna o cerere, însotita de un curriculum vitae, la Registratura DGASPC Timis. Dupa data de 30 noiembrie, va avea loc selectia persoanelor ce vor fi implicate în program, ulterior urmand sa aiba loc, la sediul DGASPC Timis si primele întalniri ale acestora cu tinerii din sistemul de protectie a copilului.

Programul de mentorat va avea o perioada de 3 luni, timp în care, alaturi de personalul de specialitate din cadrul DGASPC Timis, mentorii îi vor ajuta pe tineri sa se integreze socio-profesional, sa îsi dezvolte abilitatile pentru o viata independenta si sa fie pregatiti pentru responsabilitatile vietii în comunitate.

Proiectul "Now What?: Preparing and Empowering Youth Leaving Care" a început în luna martie 2018 si va dura pana în februarie 2020. Parteneriatul este format din opt institutii si organizatii, din patru tari europene: Universitatea de Vest din Timisoara (Romania - Coordonatorul proiectului - ), Organizatia “The Smile of the Child” (Grecia), Athens Lifelong Learning Institute (Grecia), University of Lusofona (Portugalia), University of Tirana (Albania), Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis (Romania), SOS Satele Copiilor (Romania) si SOS Villages Albania (Albania).

Obiectivul principal al proiectului "NOW WHAT?" este de a sprijini tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului în a-si valorifica cat mai bine potentialul. Proiectul va oferi sprijin tinerilor în varsta de 16-19 ani care sunt fie în îngrijire în sistemul de protectie a copilului, fie au parasit sistemul. Domeniile în care acestia vor primi sprijin sunt diverse, si anume: locuire, formare, suport financiar, piata locurilor de munca, legislatie, incluziune sociala.