×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/lugojinfo/public_html/images/bucuresti2610
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/bucuresti2610
GYM PELE

Doua zile de neuitat pentru 20 de copii cu probleme sociale din Lugoj

26 Octombrie 2018
Lugoj Info.ro -Doua zile de neuitat pentru 20 de copii cu probleme sociale din Lugoj foto : Cristian Cerbu

Parohia Ortodoxa “Adormirea Maicii Domnului” cu sprijinul profesoarei Ramona Coman, o lugojeanca stabilita in Bucuresti, a oferit mai multor copii din Lugoj doua zile de bucurie.

service-lugoj

Mai exact, 20 de beneficiari ai serviciilor Centrului de zi pentru copii „Sfantul Nicolae” din Lugoj, au participat la o excursie organizata în capitala tarii, dar si in alte cateva localitati reprezentative pentru cultura romaneasca. ”Excursia a început cu vizita la Palatul Patriarhiei Romane si la Catedrala Patriarhala, unde grupul de copii a fost întampinat de domnul Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. Ne-au fost prezentate informatii pretioase privitoare la istoria palatului si a celorlalte încaperi de o frumusete aparte, cu rezonante majore din punct de vedere spiritual, cultural si politic. De asemenea, în Catedrala Patriarhala am avut bucuria sa ne închinam la moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, sfantul ocrotitor al Bucurestilor, praznuit în fiecare an la data de 27 octombrie. Itinerarul zilei a continuat cu o plimbare spre Palatul Parlamentului, una dintre cele mai impresionante cladiri din Europa, Piata Unirii cu frumoasele fantani, Teatrul National, Piata Romana si Piata Victoriei. Un loc la fel de important si impresionant pentru copii a constituit vizita la Muzeul de Istorie Nationala „Grigore Antipa”, unde au putut fi admirate multimea de exponate si colectii, ce constituie un adevarat tezaur natural national, dar si mondial în domeniul stiintei. În aceeasi zi, au fost vazute si alte cladiri cu importanta majora din punct de vedere cultural si istoric, cum ar fi Ateneul Roman sau Palatul Regal. Finalul zilei a fost încununat cu vizitarea Scolii primare si a Gradinitei „Ana Lugojana”, una din scolile al carei fondator este doamna prof. Ramona Coman. Copiii au ramas impresionati de frumusetea salilor de clasa si de modul în care se desfasoara actul educational în aceasta unitate. În a doua zi, pe traseul Bucuresti - Ramnicu Valcea - Horezu, grupul de copii împreuna cu însotitorii au vizitat manastirile Cozia, Bistrita si Hurezi, adevarate vetre de spiritualitate romaneasca din cele mai vechi timpuri. Adresam multumiri tuturor celor care s-au implicat si au facut posibila aceasta actiune!”, a anuntat preotul Cristian Cerbu, coordonatorul acestei actiuni.

{gallery}bucuresti2610{/gallery}