GYM PELE

CFR anunta si pentru anul scolar ce urmeaza reduceri la bilete si abonamente pentru elevi

04 Septembrie 2018
Lugoj Info.ro -CFR anunta si pentru anul scolar ce urmeaza reduceri la bilete si abonamente pentru elevi foto: CFR Calatori

CFR a anuntat ca va mentine si in anul scolar 2018-2019 reduceri la biletele si abonamentele elevilor.

service-lugoj

Conform legii, elevii din învatamantul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern, la toate categoriile de trenuri (Regio si InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În plus, elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, în conditiile legii, sau tutela beneficiaza de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru acestia se vor elibera gratuit legitimatii de calatorie/abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distante pana la 300 km. Elevii beneficiaza de abonamente  lunare la toate trenurile, cu reducere 50% sau 100%, dupa caz. Reducerile sunt valabile pentru calatoriile la clasa a II-a, se elibereaza pentru distante de pana la 300 km, iar numarul calatoriilor incluse este nelimitat. Pentru a veni în sprijinul elevilor si al unitatilor scolare, CFR Calatori va acorda facilitatea de reducere/gratuitate în baza vizei anului scolar 2017/2018 pentru calatorie pana la data de 30.09.2018. Dupa aceasta data, calatoria elevilor cu trenurile CFR Calatori se va face în baza documentelor vizate pentru anul scolar 2018/2019.

 Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:

  • pentru elevii din învatamantul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat se va prezenta carnetul de elev vizat pentru anul scolar în curs (avand CNP completat pe prima pagina).
  • pentru  elevii claselor pregatitoare se va prezenta adeverinta doveditoare si certificatul de nastere în copie;
  • în cazul  elevilor care beneficieaza de gratuitate, conducerea unitatilor de învatamant va mentiona pe carnet la rubrica “mentiuni” atestarea dreptului de acordare a gratuitatii.

 La verificarea legalitatii calatoriei în tren, conform prevederilor HG nr. 42/2017, elevii vor prezenta legitimatia de calatorie/abonamentul lunar, carnetul de elev vizat pentru anul scolar în curs si un act de identitate, respectiv carte de identitate sau pasaport; elevii din învatamantul primar si gimnazial vor prezenta numai legitimatia de calatorie si carnetul de elev.