GYM PELE

Premii de peste 10.000 de euro. S-a dat startul la inscrieri pentru Cupa Max Ausnit

19 Iulie 2017
lugoj info.ro-Premii de peste 10.000 de euro foto: skysports.com

Esti pasionat de ciclismul pe sosea, în viteza, în bataia vantului, în echipa sau solitar, în oras si pretutindeni?

Atunci înscrie-te si pedaleaza doua zile la Cupa Max Ausnit în 29 si 30 iulie, la Lugoj si în împrejurimi. Anul acesta se împlinesc sase ani de cand sute de ciclisti pedaleaza la cea mai palpitanta cursa pe sosea din Romania! Taxa de inscriere: 0 (zero) si premii de peste 10.000EUR

 

Curse 29 - 30 Iulie, 2017


Ziua 1, 29 iulie 2017: Circuit

Sambata, 29 Iulie, 2017

Circuitul cuprinde cateva din cele mai valoroase elemente de arhitectura ale orasului Lugoj: Podul de Fier, Podul de Beton, Teatrul Municipal, Casa de Cultura si Colegiul National Coriolan Brediceanu. Pedaland pe cele doua maluri ale Timisului, vei descoperi centrul arhitectural al orasului din zona Primariei, dar mai ales centrul simbolic de la Ceasul Electric, mare sfetnic al lugojenilor si primul care ajunge la întalnire, fiind cel mai iubit loc de popas al calatorilor de pretutindeni.

 

Circuit, Lugoj centru 2.8 km (12 ture - 34 km)


Startul se da în fata Primariei, apoi imediat te asteapta o curba spre stanga, alta spre dreapta si te vei afla pozitionat pe directia Podului de Fier, care te va traversa pe partea stanga a Raului Timisului, cunoscut si ca fiind Lugojul German. Vei pedala pe partea stanga a soselei, aceasta fiind împartita de garduri, iar banda din dreapta rezervata pentru întoarcere. Sigur vei putea “arunca un ochi” spre centrul pietonal, cand vei vira usor stanga, pentru ca apoi în 200m sa virezi din nou stanga, brusc de aceasta data. O coborare fina îti va mari putin viteza, apoi vei vira dreapta si vei simti cum adie un vant proaspat dinspre raul Timis si parcul din strand, acesta te va însoti pentru 300m, apoi vei vira dreapta. Pedalezi pe o strada timida, dar care te va “arunca” în plina atmosfera pe drumul Caransebesului. Vei aborda tehnic un sens giratoriu pe directia înainte si imediat te vei regasi în aceeasi poveste care trece pe langa Muzeu, Ceasul Electric si Casa de Cultura, în tot acest timp te vei afla pe partea stanga a drumului. Vei vira stanga înaintea Podului de Fier si vei parcurge 600m, prin fata Colegiului National Coriolan Brediceanu si a Teatrului Municipal Traian Grozavescu, ajuns aproape de Podul de Beton, vei apasa ceva pedala într-o usoara urcare si vei traversa din nou raul Timis. Aflat pe o singura banda de mers pe directia înainte, protejat de traficul rutier restrictionat si “împins” din spate de panta în coborare a podului, vei vira dreapta în intersectia semaforizata, trecand pe langa Universitatea Europeana Dragan. Ti-au mai ramas 400m pana în sensul giratoriu de la Primarie, trecand pe langa Tribunal si Parcul Postei. Astfel poti numara tura 1 si te poti aventura mai departe în cursa. Întreg parcursul este sustinut de drum asfaltat, ici colo cate o urma de cutremur si mici fisuri în asfalt sau cate o groapa saltareata, dar le vei gasi marcate si le vei învata dupa prima tura, pentru ca mai apoi sa le abordezi ca elemente palpitante ale cursei.

Ne vedem pe platoul Casei de Cultura a Sindicatelor la premiere, muzica si voie buna. Avem loc si pentru biciclete, iar foarte aproape este o parcare generoasa, cu intrare prin spatele Casei de Cultura a Sindicatelor, unde vei gasi si un supermarket.

Ziua 2, 30 iulie 2017: Fond

Am gandit un parcurs demn de o cursa clasica, care sa te tina conectat în permanenta si sa îti ofere mai multe posibilitati de abordare a cursei si de alegere a momentelor pentru atac.Traseul este schimbat fata de anul trecut, dorind sa îti oferim un relief variat, cu multe urcari relativ scurte, dar solicitante si cu un final croit special pentru puncheori.

 

Traseu Fond, 117km 117.0 km (1 tura)

Startul neutralizat va fi dat din parcarea A&O Truck Stop, pe DN6 Centura Ocolitoare a Lugojului. Se va rula în pluton, în spatele masinii oficiale, pentru 2.5 kilometri, pana la iesirea de pe DN6 spre satul Tapia. Virajul la stanga va marca si startul real al cursei. Vei parcurge primii 16 kilometri pe un drum relativ plat, în usoara urcare. Daca doresti sa initiezi o evadare, aici este terenul propice pentru a intra cu avans fata de pluton pe prima catarare a zilei. Este vorba despre urcarea spre satul Crivina, lunga de 1.6 kilometri, cu o rampa medie de 5%. În Crivina se coboara abrupt, dupa care, imediat la iesirea din localitate urmeaza un fals plat în usoara urcare pana la kilometrul 28. Aici începe a doua urcare a zilei, de 2.9 kilometri, cu înclinatie medie de 4%. Pe tot parcursul urcarii vei fi ferit de razele soarelui, soseaua trecand prin padurea de la Nadrag. Coborarea care urmeaza se încheie la kilometrul 40.5, în satul Fardea. De aici virezi la stanga si urci pana la barajul lacului Surduc. Dupa o succesiune de urcari scurte, în trepte, propice pentru atacuri, vei coborî în Saceni de unde va urma o parte a traseului relativ plata, pe care poti sa-ti pregatesti strategia si sa-ti formezi grupul pentru ultima parte a cursei.

Cei care au parcurs traseul sunt unanim de acord ca de la kilometrul 75 începe adevarata provocare. Urcarea spre manastirea Dobresti este prima dintr-o succesiune de ”ziduri” care îti vor stoarce toata energia. Pe dealurile din acesta zona nu ai timp de odihna. Urmeaza, între kilometrii 82.5 si 84, ”muur de Lapusnic” care te va solicita la extrem. Iar ultimii 10 kilometri ai cursei, care încep din satul Balint, sunt parca special croiti pentru puncheori ca Gilbert, Sagan sau van Avermaet: 4.8 km de ”strade bianche”, o portiune neasfaltata, dar ciclabila, incluzand 2 urcari si o coborare care îti vor testa din plin tehnica si forta, urmate de o portiune de asfalt pentru care merita sa-ti mai pastrezi un pic de energie. Daca esti mai proaspat decat adversarii, un atac aici îti poate asigura victoria: ultimele 2 ziduri se afla chiar la final, cu finish-ul pe o rampa de 7%, au anuntat organizatorii evenimentului.

 

VEZI AICI TOATE INFORMATIILE DESPRE CONCURS