GYM PELE

Lugojul intra sub incidenta unui cod portocaliu. Nu stati mult la soare si evitati efortul!

20 Iulie 2022
Lugoj Info.ro -Lugojul intra sub incidenta unui cod portocaliu

Începand de joi, 21 iulie, timp de patru zile Lugojul se va afla sub atentionare meteorologica Cod Galben de canicula si disconfort termic ridicat, conform informarii transmise de catre Administratia Nationala de Meteorologie.

service-lugoj

De asemenea, în zilele de 22 si 23 iulie, intreaga zona se va afla sub incidenta avertizarii meteorologice COD PORTOCALIU, ce vizeaza val de caldura în intensificare si disconfort termic accentuat. “Începand de joi, 21 iulie a.c., pana duminica, 24 iulie a.c., indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar temperaturile maxime se vor situa între 35 si 37 de grade. Totodata, pe parcursul zilelor de vineri si sambata, valul de caldura se va intensifica si se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade.

În perioadele caniculare, cetatenii sunt sfatuiti sa evite aglomeratia, efortul fizic intens si expunerea prelungita la soare, în intervalul orar 11.00 - 18.00. Pentru siguranta lor, persoanele sunt sfatuite sa poarte haine lejere, subtiri, din bumbac, deschise la culoare, palarii si ochelari de soare. Totodata, acestea trebuie sa se hidrateze corespunzator, consumand circa 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, evitand bauturile alcoolice si pe cele care contin cofeina, dar si alimentele cu continut sporit de grasimi. De asemenea, se recomanda consumul fructelor si legumelor proaspete. O atentie deosebita trebuie acordata si copiilor, care nu trebuie lasati singuri în autoturisme expuse la soare.