Ne cerem scuze ca nu ne imbolnavim mai des. O parte dintre patronii farmaciilor sunt suparati ca nu au incasari mari pe timpul noptii, asa ca nu respecta permanenta

13 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -Ne cerem scuze ca nu ne imbolnavim mai des foto: Lugoj Info.ro

Vestea ca farmaciile din Lugoj fac permanenta pe timpul noptii i-a bucurat pe multi lugojeni.

service-lugoj

Dupa lungi discutii intre Primaria Lugoj, Colegiul Farmacistilor Timis si patronii de farmacii, in luna septembrie a anului trecut cele trei parti au anuntat ca au ajuns la o intelegere si ca cel putin o farmacie va fi deschisa pe timp de noapte la Lugoj. Colegiul Farmacistilor Timis a facut lunar un grafic de permanenta care era transmis publicului, insa in ultimele luni ceva a inceput sa nu mai mearga. Graficul nu a mai fost facut public asa cum ne-am obisnuit, iar multi lugojeni s-au plans ca farmaciile care trebuiau sa fie deschise, erau inchise, iar la numerele de telefon nu raspundea nimeni. Unii patroni de farmacii recunosc public ca au ales sa nu respecte programul pentru ca nu au incasari si nu-si permit sa plateasca un om pentru a incasa 50-100 de lei pe timpul noptii.

Mai pe scurt, lugojenii sunt prea putin bolnavi ca sa merite o farmacie deschisa pe timpul noptii. Avand in vedere atitudinea unora dintre patronii de farmacii care prefera sa inchida atunci cand le vine randul la permanenta, este posibil ca Lugojul sa nu mai aiba deschisa nici o farmacie pe timpul noptii si asta dupa ce patronii onesti realizeaza ca in breasla sunt unii destepti si altii prosti. Revoltator este faptul ca in ultimele saptamani mai multi lugojeni s-au pus pe drumuri la ore tarzii in speranta ca vor gasi sa cumpere medicamente, insa farmaciile de garda erau inchise. In zilele urmatoare, Colegiul Farmacistilor Timis este asteptat sa faca un anunt prin care sa lamureasca situatia programului farmaciilor din Lugoj care ar trebui sa fie deschise pe timpul noptii.