GYM PELE

Unul din cei mai apreciati medici nascuti la Lugoj: "Hotarati-va cat mai repede si luati decizii pe baza unor informatii corecte!”

13 Decembrie 2021

Evenimentul „Trup si suflet pentru viata“, initiat de medicii de la Terapie Intensiva si de preotii romano-catolici, a continuat duminica in judetul Timis, cu o actiune la Lugoj.

service-lugoj

“Comunitatea parohiala romano-catolica din Lugoj a avut onoarea de a-l avea în mijlocul ei pe Dr. Mihai Grecu, medic-sef UPU-SMURD Timis, care a transmis tuturor credinciosilor prezenti la Sf. Liturghie cateva îndemnuri esentiale cu privire la situatia pandemica actuala si masuri de preventie anti COVID-19”, au anuntat reprezentantii Parohiei Romano-Catolice Lugoj. „Sunt aici fiindca am vazut foarte multe decese. Extrem de multi oameni care au murit. Egoismul nu este o virtute. Si tu esti parte a unui lant care trebuie sa împiedice raspandirea acestui virus. Ma intereseaza de ceea ce se întampla aproapelui meu. Trebuie sa ma pot sprijini pe el. Secretul este în a ne sprijini unul pe celalalt. Lupta nu se da în spitale. Spitalul este ultimul stadiu la care trebuie sa ajungem. Lupta se da în comunitate, o da fiecare dintre dumneavoastra. Nu exista nicio dovada ca vaccinul face rau. Însa lipsa de oxigen dauneaza inclusiv unui copil nou-nascut. Sunt multe lucruri pe care dumneavoastra le puteti face, ca si comunitate. Puteti opri aceasta împrastiere a virusului, prin cel putin doua cai: distantare si vaccinare. Pentru ca, în rest, un tratament eficace al acestei afectiuni nu exista. Tratamentul doar ajuta organismul sa lupte cu aceasta boala. Singura metoda este ca si tu sa previi instalarea acestei boli. Vaccinul demonstreaza o calitate mai buna a anticorpilor decat trecerea prin boala. Hotarati-va cat mai repede si luati decizii pe baza unor informatii corecte, pe baza unor evidente stiintifice si alaturati-va lantului care încearca sa opreasca aceasta propagare a virusului. Am ales sa vin sa va vorbesc în perioada aceasta pentru ca suntem între doua valuri ale pandemiei; cu siguranta valul 5 va veni si stim aceasta fiindca asa functioneaza toate virozele, primavara si toamna. Sa tineti cont ca medicii si asistentele sunt niste resurse umane limitate. Nici accidentele rutiere, nici alte boli nu iau o pauza datorita pandemiei COVID-19”, a precizat medicul. Intalnirea dintre credinciosi si dr. Mihai Grecu a fost posibila datorita preotului paroh Mihail Titi Dumitresc. Medicul Mihai Grecu este nascut la Lugoj, a urmat cursurile Colegiului “Coriolan Brediceanu” iar în 1993 a absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara. Este medic-­sef al UPU­-SMURD din 2004.