INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Medicii recomanda si vaccinarea antigripala. Campania anuala gratuita a Ministerului Sanatatii va demara saptamana viitoare

07 Octombrie 2021
Lugoj Info.ro -Campania anuala gratuita a Ministerului Sanatatii va demara saptamana viitoare

Pentru sezonul 2021-2022, Ministerul Sanatatii intentioneaza imunizarea unui numar cat mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnavire prin utilizarea a unui numar de aproximativ 2 milioane de doze de vaccin gripal.

Ministerul Sanatatii a încheiat semnarea contractului în baza caruia vor fi livrate primele 300 000 doze de vaccin gripal, urmand ca în perioada imediat urmatoare sa fie livrate alte 1 000 000 de doze pentru continuarea imunizarilor.

Repartitia dozelor de vaccin catre directiile de sanatate publica se va face în mai multe transe, la fel ca în anii trecuti. Directiile de sanatate publica vor trimite dozele de vaccin cabinetelor medicilor de familie si unitatilor sanitare în vederea începerii imunizarilor.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, precum si gravide, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sanatatii se va derula prin cabinetele medicilor de familie si în unitati sanitare cu paturi.

Conform medicilor, o persoana care s-a vaccinat anti-COVID si face parte din categoriile la risc, poate primi si vaccinul gripal.
De asemenea, respectarea regulilor de igiena, spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse, utilizarea mastilor de protectie în locuri aglomerate si spatii închise sunt esentiale pentru prevenirea îmbolnavirilor prin afectiuni respiratorii.