GYM PELE

Incepe o noua campanie de informare. Medicii de familie vor putea raspunde la cele mai frecvente întrebari cu privire la vaccinare

28 Ianuarie 2021
Lugoj Info.ro -Medicii de familie vor putea raspunde la cele mai frecvente întrebari cu privire la vaccinare

Ministerul Sanatatii lanseaza o brosura cu informatii utile cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Brosura a fost facuta pentru a veni în sprijinul medicilor de familie si al medicilor curanti. Aceasta include raspunsuri la peste 30 de întrebari primite din partea medicilor, inclusiv cu privire la eficienta vaccinului, siguranta vaccinarii pentru persoanele cu boli cronice, autoimune sau cancer si contraindicatiile la vaccinare pentru pacientii cu diverse patologii.

“Medicii de familie si medicii curanti sunt vitali pentru o campanie de vaccinare reusita. Ei sunt cei mai aproape de pacienti si îi pot ajuta sa ia decizii informate. Opiniile comisiilor de specialitate care au contribuit la aceasta brosura confirma ca vaccinarea este sigura, eficienta si este calea prin care împreuna putem sa oprim pandemia. Materialul medical este redactat în colaborare cu comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii. Credem ca va fi un sprijin pentru medicii care primesc întrebari despre vaccinare de la pacienti sau care chiar ei au întrebari la care nu au gasit raspunsuri”, au transmis reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Brosura va fi trimisa catre medicii de familie si poate fi descarcata de pe pagina web a Ministerului Sanatatii, la adresa http://www.ms.ro/brosura-medici-vaccinarea-covid-19-ms/. La conceperea brosurii au contribuit Comisia de alergologie si imunologie clinica, Comisia de oncologie, Comisia de hematologie, Comisia de endocrinologie, Comisia de cardiologie si Comisia de dermatovenerologie ale Ministerului Sanatatii.