GYM PELE

Lugojul va avea doua centre. Incep pregatirile pentru vaccinarea impotriva COVID- 19

04 Decembrie 2020
Lugoj Info.ro -Incep pregatirile pentru vaccinarea impotriva COVID- 19 foto : zf.ro

Prefectul Liliana Onet a participat la o videoconferinta avand ca tema vaccinarea populatiei împotriva COVID-19, sustinuta de coordonatorul national al campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghita.

service-lugoj

La videoconferinta au participat reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Timis si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat. Vaccinarea se va face în centre fixe si mobile.

La nivelul judetului Timis vor functiona 32 de centre de vaccinare, situate astfel: municipiul Timisoara – 17 centre, municipiul Lugoj -2 centre, Sannicolau Mare –un centru, Jimbolia –un centru, Giroc – un centru, Recas – un centru, Buzias – un centru, Dumbravita – un centru, Faget – un centru, Deta – un centru, Sacalaz – un centru, Ghiroda- un centru, Mosnita Noua – un centru, Ciacova – un centru si Gataia – un centru.

Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de directiile de sanatate publica, vor avea un circuit functional din punct de vedere epidemiologic, cu o zona initiala de triaj, apoi o zona de receptie, o zona de asteptare si punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) si zona post vaccinala în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate dupa vaccinare. Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate caminelor pentru îngrijirea persoanelor varstnice si a celor cu dizabilitati. Vaccinarea se va face în trei etape astfel: în prima etapa vor fi vaccinate persoanele care lucreaza în domeniul sanatatii si în cel social, în a doua etapa va fi vaccinata populatia la risc, adica adultii cu varsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidenta cu boli cronice indiferent de varsta, personalul care îsi desfasoara activitatea în domenii cheie, în a treia etapa va fi vaccinata populatia generala. Vaccinarea se va face cu planificare prealabila. Foarte probabil campania de vaccinare va incepe in luna ianuarie.