GYM PELE

ROADPOL SAFETY DAYS a facut prima victima. Razii de amploare pe soselele din zona Lugojului, pana joi

19 Septembrie 2022
Lugoj Info.ro -Razii de amploare pe soselele din zona Lugojului, pana joi foto: Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Politistii continua actiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum si pentru depistarea conducatorilor auto aflati sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive.

service-lugoj

“Pana pe 22 septembrie, Reteaua Europeana a Politiilor Rutiere – ROADPOL, va realiza Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat constientizarii tuturor categoriilor de participanti la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun, in situatia in care nu respecta normele rutiere, in scopul adoptarii de catre acestia a unei conduite responsabile atunci cand se deplaseaza pe drumurile publice. Proiectul este sustinut de Comisia Europeana si isi propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numarului accidentelor rutiere si a consecintelor acestora, astfel ca ziua de 21 septembrie 2022, sa devina o zi fara persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.”, a anuntat IPJ Timis intr-un comunicat remis Lugoj Info.ro.

In acest sens, politistii au intensificat controalele pe sosele, pentru constientizarea participantilor la trafic, cu privire la importanta respectarii normelor rutiere, in vederea prevenirii si reducerii accidentelor de circulatie soldate cu victime omenesti, produse pe fondul conducerii sub influenta alcoolului sau a drogurilor.

Oamenii legii au descoperit deja mai multi soferi care au incalcat legea, unul dintre exemple fiind al unui barbat de 34 de ani din Dumbrava. “Politistii Orasului Faget au oprit pentru control, pe DN 68 in localitatea Dumbrava, din judetul Timis, un autoturism condus de un barbat, in varsta de 34 de ani. In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur in aerul expirat, barbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, acesta refuzand procedura. A fost intocmit dosar pena,l sub aspectul savarsirii infractiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, au mai adaugat politistii.

Conducatorilor auto li se recomanda sa circule preventiv, adaptand permanent viteza la conditiile meteo si cele rutiere, in special in conditii de carosabil umed sau vizibilitate ingreunata si sa nu conduca sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor.

Pietonilor le este recomandat sa nu se expuna pericolului prin traversari neregulamentare, sa se asigure ca intentia de a traversa a fost observata, iar conducatorii auto pot opri in conditii de siguranta.

Pentru participantii la trafic pe doua roti, un lucru foarte important il reprezinta echipamentul de protectie, alaturi de un comportament predictibil pentru cei din jurul lor.