GYM PELE

Color the Village – Farasesti, 2022. Poti fi voluntar in echipa care schimba satele banatene

28 Aprilie 2022
Lugoj Info.ro -Poti fi voluntar in echipa care schimba satele banatene

Voluntarii care doresc sa participe la evenimentul „Color the Village”, de la Farasesti, judetul Timis se pot înscrie completand formularul online disponibil pe site-ul proiectului, www.colorthevillage.ro.

service-lugoj

Evenimentul se afla la a patra editie si va avea loc în localitatea Farasesti, în judetul Timis, în perioada 9-11 iunie 2022. În cele trei zile, voluntarii vor lucra împreuna pentru a renova 30 de fatade de case, vor trata lemnul, vor zugravi si vor vopsi, pentru a le pastra frumusetea de odinioara. Voluntarii pot participa la una sau mai multe zile de eveniment, iar experienta în constructii nu este obligatorie deoarece pentru fiecare casa vor fi organizate echipe de mai multi voluntari, sub coordonarea unui voluntar cu experienta. Perioada de înscriere este 27 aprilie 2022 – 31 mai 2022.

„Suntem la a patra editie de Color the Village si scopul nostru este sa demonstram ca putem face ceva în mod activ, pentru a opri distrugerea arhitecturii traditionale din Banat si pentru a o pune în valoare. Este o provocare si în acest an, ca fiecare editie precedenta, însa noi suntem încrezatori ca unindu-ne fortele vom putea face diferenta, implicand atat voluntari, cat si localnici si administratia publica”, a declarat Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa în Banat. „Îi încurajam pe cei care doresc sa se înscrie, chiar daca au sau nu experienta în domeniu, deoarece fiecare echipa va avea un coordonator, iar fiecare voluntar, fie ca va sta una sau toate cele trei zile, va avea o contributie importanta”, a mai spus Radu Trifan.

În acest an, Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis sprijina Asociatia Acasa în Banat în organizarea evenimentului prin diferite activitati comune care vor îmbogati experienta voluntarilor la Color the Village. Astfel, pe termen mediu si lung, vom aduce un plus de promovare turistica a zonei, iar tot mai multi turisti sa vina sa descopere aceasta zona unica a judetului Timis. Localitatea Farasesti, din comuna Pietroasa, judetul Timis, este una dintre cele mai pitoresti sate din judet. Satul se remarca prin numarul mare de case batranesti care s-au pastrat, multe dintre ele construite din lemn, cu o arhitectura specifica zonei etnografice Faget, cu fatade frumos ornate, cruci din lemn, o moara de apa si diverse constructii din piatra, cu un farmec greu de gasit în alte sate din judetul Timis.

Color the Village/Coloreaza Satul se afla la a patra editie si, an de an, are loc într-un sat din Banat, alternativ din judetele Timis si Caras-Severin. Editiile precedente au avut loc la Ilidia (2021), Racovita (2020) si Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociatiei Acasa în Banat este unic în tara si îsi propune sa pune în valoare arhitectura tipica din aceasta zona. În cele trei zile, sute de voluntari muncesc contra cronometru pentru a reusi sa îsi atinga tinta.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Despre Asociatia Acasa în Banat

Asociatia Acasa în Banat a fost înfiintata în 2018 si îsi propune sa pastreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, sa redea culoare satului banatean, sa redescopere adevaratele valori ale acestor locuri: oameni buni si gospodari, case frumoase si povestile lor.

Asociatia Acasa în Banat poate fi contactata pe pagina de Facebook sau la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Donatii în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donatii în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

PayPal: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.