Imprimă această pagină

30 de case varuite in 3 zile. Actiunea ”Color the Village” a celor de la Acasa în Banat se muta in septembrie

15 Iunie 2020
Lugoj Info.ro - Actiunea ”Color the Village” a celor de la Acasa în Banat se muta in septembrie

Actiunea initiata de Asociatia "Acasa in Banat", prin care vor fi zugravite 30 de case in 3 zile in localitatea Racovita, a fost amanata pentru luna septembrie, din cauza pandemiei.

service-lugoj

Anuntata initial pentru luna iunie, actiunea prin care 30 de case vor prinde culoare se va desfasura în perioada 17-19 septembrie, precizeaza organizatorii celei de-a doua editii Color the Village. „Cu masti si manusi pentru voluntari si gazde, pregatiti sa ia toate masurile de protectie, reprezentantii Asociatiei Acasa în Banat au tinut ca acest eveniment sa se desfasoare si în acest an, deoarece, pe langa faptele bune, contribuie în mod real la sprijinirea comunitatilor locale din Banat. Evenimentul Color the Village este dedicat faptelor bune si, timp de trei zile, voluntari din toata tara se mobilizeaza sa ajute o comunitate, sa zugraveasca 30 de case si sa le redea stralucirea si frumusetea de odinioara”, au anuntat initiatorii actiunii.

Voluntarii care vor sa participe trebuie sa completeze un formular pe site-ul proiectului www.colorthevillage.ro, pentru a mentiona exact zilele în care pot veni sa dea o mana de ajutor.

Pentru editia din acest an, membrii asociatiei au ales localitatea Racovita, din judetul Timis, deoarece fatadele caselor îsi pastreaza arhitectura în stilul barocului rural, decorate cu motive florale. Anul trecut, Color the Village s-a desfasurat la Eftimie Murgu, satul morilor de apa din judetul Caras-Severin. Evenimentul a reusit sa adune 250 de voluntari, fiind renovate 34 de case.

Proiectul participa la maratonul cu strangere de fonduri „Timotion 2020”, asadar alergatorii pot sustine Color the Village alergand si donand pentru acest proiect. De asemenea, proiectul se bucura în acest an de sprijinul Policolor, Intel-Movidius, Fundatia Comunitara Timisoara, Banat IT, Alergotura si Primaria Racovita.

Daca doriti sa sustineti renovarea celor 30 de case din comuna Racovita, judetul Timis, puteti sa faceti si o donatie catre Asociatia Acasa în Banat, cu mentiunea RACOVITA.

CIF 39329018, Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, judetul Caras-Severin

Donatii în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donatii în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PayPal: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Revolut: 0748918091

Asociatia Acasa în Banat a fost înfiintata în 2018 si îsi propune sa pastreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, sa redea culoarea satului banatean, sa redescopere adevaratele valori ale acestor locuri: oameni buni si gospodari, case frumoase si povestile lor.

 

Citeste si: