INCHIRIERE HALE LUGOJ

Reconstructia insulei Cotu Mic, poate incepe. Baboniu si Vari au votat pentru, desi sefii lor de partid au cerut blocarea proiectului

28 Noiembrie 2022
Lugoj Info.ro -Reconstructia insulei Cotu Mic, poate incepe foto: Lugoj Info

Doi politicieni din opozitie, Ernest Vari (USR) si Marius Baboniu (PSD), au deblocat planurile pentru insula din Cotu Mic.

Proiectul a fost respins luni la rand, dupa ce liderii PSD si USR si-au dat mana si au hotarat sa se opuna unor investitii pe insula, asta, in ciuda faptului ca acolo au inceput lucrari importante de consolidare a malurilor. Administratia Buciu a anuntat ca, in conditiile in care insula nu va mai fi expusa atat de mult inundatiilor, se cauta varianta unor investitii intr-un loc de agrement, de care sa se bucure lugojenii. Dobra si Floroni au decis sa se opuna investitiilor, astfel ca, cei doi au dat ordin consilierilor sa voteze impotriva achizitionarii imobilelor care apartin Meridian 22 si in aceste conditii, insula sa ramana o ruina. Luni, in sedinta ordinara, consilierii PSD si USR, Marius Baboniu si Ernest Vari, au votat pentru investitiile de pe insula alaturi de liberali, astfel ca, proiectul reconstructiei insulei face un pas decisiv, asta in timp ce colegii lor s-au eschivat si au ascultat de liderii de partid. La putin timp dupa vot, primarul ales, Claudiu Buciu, le-a multumit celor doi consilieri.

“Am prezentat pe larg Consiliului ce intentionam sa facem pe Insula. In cursul acestui an am igienizat complet Insula, am nivelat terenul si am plantat sute de arbori cu ajutorul voluntarilor si al unor organizatii nonprofit, bugetul pentru aceste actiuni fiind asigurat atat de catre Primaria Municipiului Lugoj, cat si de LIDL Romania, printr-o sponsorizare.

In prezent se desfasoara lucrari ample de consolidare a structurii de protectie a Insulei, lucrari realizate de catre Primaria Municipiului Lugoj, in parteneriat cu Administratia Bazinala a Apelor Banat. Finantarea acestor lucrari este realizata de ambele institutii.

Ce urmeaza?

Avand in vedere faptul ca Lugojenii nu au un loc de recreere pe perioada verii, urmare a faptului ca fosta administratie si-a batut joc de lucrarile de reparatii la fostul Strand (derulate pe parcursul a sapte ani si avand ca rezultat faptul ca Strandul nu mai poate functiona dupa numai doua veri in care a functionat doar partial), am considerat absolut necesar sa investim in Strandul de pe Insula, fiind singura noastra sansa de a avea, intr-un termen rezonabil, o zona moderna de recreere.

Urmeaza sa renovam integral cladirile Strandului (bazin mare, bazin mic, spatiul pentru activitati de alimentatie publica, spatiile sanitare) precum si sa refacem instalatiile tehnice care asigura functionarea bazinelor. Ne dorim ca strandul sa fie redeschis publicului incepand cu vara anului viitor.

Tot pentru a raspunde unei necesitati urgente, de aceasta data de natura tehnica si care priveste siguranta pietonilor, am decis sa sablam integral pasarela pietonala si sa o revopsim, astfel inca,t sa oprim degradarea continua a structurii metalice. De asemenea, vom reloca magistrala de apa, care in prezent este pozata sub pasarela, fiind intr-o stare avansata de degradare, urmand sa si inlocuim teava veche metalica cu una noua. Dupa relocarea magistralei, urmeaza sa desfiintam structura de sustinere a tevii vechi, structura care sustine si alte doua conducte magistrale dezafectate (conducte care transportau agent termic).

Toate acestea sunt posibile datorita votului pozitiv dat astazi in Consiliul Local de catre consilierii PNL, un consilier USR (Ernest Vari) si un consilier PSD (Marius Babnoiu).

Le multumim celor doi consilieri pentru modul obiectiv in care au analizat propunerea de achizitionare a cladirilor Strandului de pe Insula.

Facem mentiunea ca PNL Lugoj, prin consilierii sai (trei la numar in mandatul trecut al fostei administratii), au votat 99% din proiectele acesteia si nu s-au opus niciodata unui proiect legal, oportun si care a solutionat o problema a comunitatii noastre, cat de neinsemnata ar fi fost ea.

Facem apel la liderii celor doua formatiuni de opozitie (USR si PSD) sa se trezeasca din visele electorale, sa revina printre noi si sa puna umarul cu adevarat la reconstructia Lugojului. Blocajele administrative pe care le creeaza sunt singura lor activitate pana in prezent. Acestia nu au propus administratiei locale nici macar un proiect in beneficiul Lugojului, de cand au preluat conducerea celor doua formatiuni.”, a precizat Buciu dupa sedinta.

Va reamintim ca insula Cotu Mic, s-a aflat ani de zile, pentru o suma modica, in administrarea familiei lui Calin Dobra. Imediat ce s-a aflat ca chiria lunara este de cateva sute de lei, insula a revenit la pesedistii care au capusat Meridian 22 si au inchiriat-o la un individ apropiat de Boldea si Dobra, care a distrus-o in totalitate.