INCHIRIERE HALE LUGOJ

Urmeaza semnarea finantarii. Alte trei milioane de lei pentru statii de autobuze noi, sistem de taxare complex si dispecerat

23 Noiembrie 2022
Lugoj Info.ro -Alte trei milioane de lei pentru statii de autobuze noi, sistem de taxare complex si dispecerat

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Adminstratiei a anuntat, miercuri, ca Lugojul va mai primi aproape trei milioane de lei.

Proiectul aprobat “Dezvoltarea unui sistem de management urban pentru transportul verde in Municipiul Lugoj, Timiș,” va fi finantat cu 2.929.006 lei. Primarul ales, Claudiu Buciu, sustine ca acest proiect il va completa pe celalalt, prin care vor fi achizitionate mai multe autobuze electrice. Practic, se vor schimba toate statiile de autobuz din municipiu, va fi infiintat un dispecerat care va avea o evidenta a tuturor mijloacelor de transport in comun, dar si un sistem complex de achizitie a biletelor, prin care lugojenii vor putea calatori achizitionand atat bilete in format clasic, cat si cu ajutorul telefonului. Buciu a declarat ca investitia din cadrul acestui proiect este una normala, in conditiile in care, transportul in comun in municipiul Lugoj a fost distrus in ultimii ani, transportul din cadrul Meridian 22 fiind tinut in viata doar pentru ca maharii PSD sa aiba ce fura. Avand in vedere ca anul viitor vor ajunge la Lugoj si autobuzele electrice, administratia locala a inceput deja verificarile pentru eliberarea spatiilor din statiile destinate calatorilor. Semnarea contractului de finantare ar trebui sa se faca in cateva saptamani, urmand ca anul viitor, administratia locala sa se apuce de partea de documentatie.