Asfaltul de pe splaiul Morilor a fost refacut dupa aproape un an. Constructorul sustine ca a intervenit din cauza unor fisuri, inainte de a preda lucrarea primariei

23 August 2021
Lugoj Info.ro -Asfaltul de pe splaiul Morilor a fost refacut dupa aproape un an foto: Lugoj Info.ro

Firma care anul trecut a efectuat lucrarile de asfaltare pe splaiul Morilor a trebuit sa refaca lucrarea pe cheltuiala sa.

In ultimele zile, mai multi lugojeni au reclamat faptul strada din apropierea pietei, asfaltata anul trecut, a intrat in reparatii. Multi lugojeni s-au grabit sa acuze actuala administratie ca “spala bani” , ca “isi bate joc de oras”, iar altii, fara pic de cunostinta in domeniu, au acuzat ca se cheltuie bani pe lucrari care erau “foarte bune” . Patronul firmei care face lucrarile in zona respectiva a declarat pentru Lugoj Info.ro ca e vorba de o interventie inainte de receptie si asta dupa ce pe carosabil au aparut niste fisuri. “Erau niste fisuri. Sunt niste lucrari inainte de receptia finala. Am preferat sa refacem tot. Au fost probleme in cateva locuri si din cauza retelelor vechi de apa. Urmeaza sa oferim primariei o garantie de doi ani si vrem sa ne asiguram ca totul e bine la receptie. E practic o revizie completa, mai ales ca au disparut niste indicatoare”, a declarat Vasile Cotuna. Primarul Lugojului, Claudiu Buciu a sustinut ca nu va face nici o plata catre constructori daca lucrarile nu sunt facute conform contractului. Mai multi oameni ce locuiesc in zona au sesizat faptul ca din cauza lucrarii facuta prost, apa balteste la cele mai mici caderi de precipitatii si casele le sunt stropite de masini. Se pare ca odata cu refacerea stratului de asfalt, constructorul a avut in vedere si acest aspect. Din pacate, asa cum a precizat si Cotuna, este de asteptat ca situatii neplacute sa apara din cauza conductelor vechi de apa care se sparg in tot orasul. Vechea administratie a considerat ca schimbarea retelelor nu este necesara inainte de asfaltare, astfel ca zeci de strazi au fost asfaltate cu 2-3 centimetri fara ca tevile sa fie inlocuite. Asa se face ca pe mai multe strazi nou asfaltate a trebuit sa se intervina, iar in urma au ramas denivelari sau gropi.