INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Circulatia rutiera la orele de varf, cosmar pentru soferi. Deschiderea strazii Dunarii, efect zero pentru fluidizarea traficului

27 Octombrie 2017
lugoj info.ro - Deschiderea strazii Dunarii, efect zero pentru fluidizarea traficului

Primarul Francisc Boldea a anuntat la inceputul lunii septembrie, cu surle si trambite, deschiderea strazii Dunarii si s-a grabit sa faca publica rezolvarea problemei legate de trafic pe strada 20 Decembrie.

La doua luni de la deschiderea strazii, asa cum anticipau majoritatea soferilor, efectele asupra traficului au fost zero. Lugojenii evita strada Dunarii din cauza faptului ca virajul la dreapta se face foarte greu si, in plus de asta, masinile parcate pe marginile drumului ii pot face sa isi prelungeasca sederea in trafic. Deschiderea strazii a avut totusi un efect asupra pietonilor si anume a dat peste cap traversarea strazii din zona scolii. Desi trecerea de pietoni a fost desfiintata, zeci de lugojeni trec strada pe acolo crezand ca bucata neagra de asfalt care iese in evidenta dupa ce vechea trecere a fost acoperita este special destinata traversarii. Primaria Lugoj nu a facut nimic pentru a-i avertiza pe pietoni ca acolo a fost desfiintata trecerea, astfel ca lugojenii sunt expusi unor accidente rutiere. Politistii sustin ca in atributiile administratorului drumului intra si obligatia de a monta niste indicatoare care sa instiinteze pietonii ca trecerea nu mai exista. Deocamdata nici primarul si nici subordonatii sai nu considera ca salvarea de vieti trebuie sa fie una dintre cele mai importante prioritati.