INCHIRIERE HALE LUGOJ

Ei ofera doar sfaturi. Primaria nu are bani pentru toaletarea copacilor, asa ca cine cere asta suporta cheltuielile

02 Februarie 2017
lugojinfo.ro -Primaria nu are bani pentru toaletarea copacilor asa ca cine cere toaletarea suporta cheltuielile foto: lugojinfo.ro

Tratament in bataie de joc oferit de Primaria Lugoj locuitorilor care au cerut sprijin pentru indepartarea pericolului pe care il reprezinta copacii sau crengile afectate de vijelia din vara trecuta.

Mai multi lugojeni se plang ca administratia locala a refuzat sa le acorde sprijin, astfel ca oamenii trebuie sa cheltuiasca bani din buzunar daca vor sa inlature pericolele care ii pandesc. Unul dintre exemplele cele mai clare ca autoritatile asteapta ca lugojenii sa ajute Primaria, si nu invers, este cel al managerului complexului Acapulco, Petru Groza. Desi crengile stateau sa se prabuseasca in orice moment peste restaurant si puneau in pericol viata a sute de oameni, administratia locala a ajutat la toaletarea copacilor din parcul pe care il administreaza, cu ….sfaturi. “Am facut cerere de mai mult timp catre Primarie sa indepartam pericolul. Acum am primit toate aprobarile. Intreaga lucrare este suportata de noi. Lucrarea este facuta conform indicatiilor celor de la Sere si Spatii Verzi si este una foarte dificila. Macaraua cu care lucram are si cantar. O creanga a ajuns sa cantareasca cateva sute de kilograme. Nu am mai putut amana toaletarea pentru ca riscam foarte mult. Imaginati-va ce se putea intampla daca pica o astfel de creanga peste restaurant”, a declarat pentru lugojinfo.ro Petru Groza, patronul restaurantului Acapulco. Costurile lucrarii nu au fost inca stabilite, insa suma este una cu siguranta foarte mare deoarece in “operatiune” este folosita o macara de mare tonaj, inchiriata cu ora, dar si cateva persoane care lucreaza la inaltime, cu drujbe.