INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Lugojenii obligati sa contribuie la bunastarea firmelor controlate de membrii PSD. Boldea urla ca locuitorii platesc mai putin la apa decat cei din Resita, Timisoara, Deva si Arad

29 Decembrie 2016
lugojinfo.ro -Boldea urla ca locuitorii platesc mai putin la apa decat cei din Resita, Timisoara, Deva si Arad foto: lugojinfo.ro

Dupa ani de zile in care i-a sfidat pe lugojeni, Boldea a considerat de cuvinta ca platitorii de taxe si impozite sa afle de ce pretul la serviciile de apa si canal sunt majorate..

Plecand de la premisa ca serviciile de apa-canal nu au mai fost majorate de foarte mult timp, luna mai 2015, Boldea a considerat ca momentul ales este foarte bun. Fara prea multe argumente in ceea ce priveste canalizarea, administratia locala se lauda, la apa, cu calitate si presiune.

“Societatea comerciala Meridian 22 SA anunta populatia Municipiului Lugoj despre intentia de a mari pretul la apa  si canalizare incepand cu luna februarie 2017 cu urmatoarele sume: majorarea unui m3 ( 1.000 l) apa potabila cu 28 bani, iar la canalizare majorarea este cu 9 bani, ceea ce inseamna ca noile preturi propuse spre aprobare Consiliului Local al municipiului Lugoj vor fi urmatoarele:

   Apa potabila – 3.44 lei / m3 – inclusiv TVA

  Apa menajera  - 1.42 lei / m3 – inclusiv TVA

Aceste preturi au fost aprobate de catre Agentia Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare Bucuresti. Dorim sa va amintim ca ultima crestere a preturilor apei si canalizarii a avut loc in luna mai 2015.

    Aceste modificari sunt necesare din urmatoarele considerente:

   - Continuarea livrarii unei ape care sa corespunda din punct de vedere fizico-chimic si bacteriologic, S.C. Meridian 22 SA face verificari 24 de ore din 24 si 7 zile din 7 cu o frecventa de 8 ore  asupra calitatii apei livrate si periodic, cu laboratoarele acreditate a statului roman, respectiv Directia de Sanatate Publica, spre deosebire de fantanile publice unde verificarile  se fac o data la 3 luni.

 -  Continuarea livrarii si mentinerea presiunii constante in reteaua de distributie, intretinerea retelei de canalizare, decolmatare, curatare gaigare si epurarea apelor uzate

   - Cresterea preturilor la materialele necesare pentru producerea, transportarea si intretinerea retelelor de apa si canalizare.

  -  Cresterea salariului minim pe economie, mentionez ca 70 % din angajatii societatii sunt incadrati la salar minim, care este obligatoriu, pe economie.

     Dupa marire, pretul unui m3 de apa potabila si canalizare, cumulate, va creste la 4,86 lei/m3, pret mult mai mic decat pretul practicat de alte societati similare noua, astfel:

 Arad – 6,63 lei / m3; Timisoara - 6,52 lei / mc3; Deva, – 7,15 lei/m3 ; Resita – 7,56 lei/m3”, a anuntat Merdian 22 intr-un comunicat de presa. Reamintim ca in ultimii ani firmele controlate de membrii PSD au incasat sume uriase de la societatea de apa–canal, astfel ca banii lugojenilor au mers in buzunarele prietenilor primarului Francisc Boldea.