INCHIRIERE HALE LUGOJ

Nu e momentul sa intram intr-o batalie electorala. PMP Lugoj ar putea sa nu desemneze un candidat la alegerile partiale pentru functia de primar

07 Octombrie 2022
Lugoj Info.ro -PMP Lugoj ar putea sa nu desemneze un candidat la alegerile partiale pentru functia de primar

Bucuria manifestata de unii lideri politici locali la aflarea vestii ca Claudiu Buciu a pierdut functia de primar, nu a cuprins si organizatia PMP Lugoj.

Presedintele PMP Lugoj, Fedor Masnita, sustine ca la Miscarea Populara nu s-a deschis nicio sampanie si nici chiote de bucurie nu au fost. Masnita este de parere ca Buciu si cei din PNL ar fi trebuit sa fie lasati sa conduca orasul patru ani si apoi lugojenii sa decida, la vot, daca mai pot continua. Liderul PMP, care el insusi a fost schimbat la un moment dat din functia de consilier, tot in urma unor jocuri politice, crede ca bucuria si arogantele celor din PSD ar trebui sa fie mai ponderate. Aproape sigur, PMP Lugoj nu va participa la alegerile partiale, in cazul in care acestea vor fi organizate. “Nu am avut discutii inca despre ce facem in cazul in care se anunta alegeri partiale. Eu personal cred ca nu vom nominaliza pe cineva la aceste alegeri. PMP Lugoj este in reconstructie, cautam membri, candidat de primar, incercam sa ne consolidam pozitia pe scena politica locala si judeteana si vrem sa redevenim o filiala puternica. Toate planurile sunt facute pentru 2024. Sa intram intr-o lupta politica in doua – patru sau sase luni, am pune in pericol intreg anul electoral 2024, in care stim cu totii ca sunt patru randuri de alegeri. PMP Lugoj e o organizatie in crestere, insa un efort acum ne-ar slabi pentru alegerile de peste doi ani. Eu privesc lucrurile realist. Sa spunem ca o sa castigam acum functia de primar. Ce putem face in doi ani cu un consiliu ostil? PNL are primarul, vicele si inca o armata de consilieri. Practic, doi ani o sa faci figuratie. E greu de “spart” o echipa de 2-3 consilieri, dar mai sa te impui in fata a 12-13? Nu cred ca numai eu gandesc asa. Toti presedintii de filiale din Lugoj trebuie sa gandeasca asa. Ce sa faca un primar cu unul, doi sau patru consilieri? Vreau sa il vad pe Dobra, ca tot se bate cu cărămida in piept, ce poate sa realizeze? El nu a facut la consiliul judetean cu majoritate. Nu cred ca vom merge la aceste alegeri cu un candidat, e parerea mea, dar o decizie finala va fi luata in interiorul partidului. PNL a castigat alegerile, sa demonstreze ce poate.”, a declarat Masnita. PMP Lugoj este in opozitie fata de PNL in consiliul local si in acest moment, detine o functie de consilier.