INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

I-au “curentat”. Sanctiuni pe banda rulanta pentru lugojenii care folosesc biciclete si trotinete electrice

06 Iulie 2022
Lugoj info.ro -Sanctiuni pe banda rulanta pentru lugojenii care folosesc biciclete si trotinete electrice foto: (ARHIVA)

Mai multi lugojeni care detin, dar si folosesc trotinete sau biciclete electrice au facut cunostinta in aceste zile cu politistii rutieri.

Oamenii legii au inceput sa urmareasca mai atent de ceva timp comportamentul “electrificatilor” in trafic si au ajuns la concluzia ca multi dintre acestia nu respecta regulile de circulatie. Politistii sustin ca nerespectarea legilor de circulatie ii face pe cei care folosesc trotinete si biciclete electrice sa fie expusi la accidente. La Lugoj au fost deja consemnate accidente in care au fost implicati acest tip de participanti la trafic, iar politistii au inceput sa fie cu ochii pe ei. In ultimele zile au fost aplicate mai multe sanctiuni.

Principalele nereguli constatate se refera la deplasarea acestora pe trotuar, traversarea unei intersectii pe culoarea rosie a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere a vehiculelor care au acest drept, precum si nerespectarea obligatiei de a coborî de pe trotineta în momentul traversarii pe marcajul pietonal. Politistii rutieri lugojeni vor monitoriza in continuare comportamentul acestor participanti la trafic pentru reducerea riscului rutier în randul acestei categorii vulnerabile de participanti la trafic.