Porti deschise in perioada vacantei. Administratia lugojeana cauta solutii pentru a permite accesul gratuit al elevilor la terenurile de sport

17 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -Administratia lugojeana cauta solutii pentru a permite accesul gratuit al elevilor la terenurile de sport

Primaria Lugoj isi doreste ca pe perioada vacantei de vara elevii sa aiba acces la terenurile de sport din incinta scolilor.

service-lugoj

Viceprimarul Bogdan Blidariu a declarat pentru Lugoj Info.ro ca au fost demarate primele discutii cu sefii de institutii de invatamant. Blidariu sustine ca intra in discutie scolile sau liceele care au serviciu de paza permanent, astfel ca cei care vor sa practice sportul vor fi supravegheati pentru a nu provoca distrugeri. In principiu, doritorii se vor organiza in grupuri, vor anunta cu cateva zile intentia de a folosi terenurile, conducerea unitatii de invatamant urmand sa aprobe sau sa respinga cererea. Sunt asteptate persoane care practica toate sporturile.

Tinerii care produc pagube terenului sau bunurilor scolii, cu intentie, urmeaza sa primeasca interdictie de acces si nu vor mai putea intra in nici o unitate de invatamant pentru practicarea sportului, pe langa asta vor trebui sa si plateasca daunele provocate. Blidariu estimeaza ca o decizie privind accesul in unitatile de invatamant ar trebui sa fie luata in cateva saptamani la finalul consultarilor cu directorii care detin in administrare terenuri de sport.