GYM PELE

În doar 3 zile, peste 400 de voluntari au reusit sa refaca fatadele a 30 de cladiri din satul Farasesti, judetul Timis

13 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -În doar 3 zile, peste 400 de voluntari au reusit sa refaca fatadele a 30 de cladiri din satul Farasesti

Sute de oameni din toate colturile tarii, dar si din strainatate au sosit în acest sfarsit de saptamana la Farasesti, în comuna Pietroasa, judetul Timis pentru a lua parte la Color the Village, evenimentul care îsi propune an de an, sa renoveze 30 de fatade dintr-un sat din Banat.

service-lugoj

Organizatorii estimeaza ca la eveniment s-au implicat peste 400 de voluntari unici, la care se adauga numerosi localnici, cumuland în total peste 8000 de ore de munca.

În cadrul proiectului a fost inclusa si moara de apa din localitate, singura de acest fel care se mai pastreaza în judetul Timis, aflata în stare avansata de degradare. O echipa de voluntari a lucrat trei zile pentru a o repune în valoare, decolmatand roata verticala si amenajand-o ca pe un mic muzeu.

Comunitatea baptista din localitate s-a mobilizat si a zugravit complet biserica baptista noua, de mari dimensiuni, iar voluntarii au format o echipa pentru a salva biserica baptista veche de la 1936.

„Farasestiul este un sat extraordinar, si am dorit sa aratam tuturor adevaratul sau potential, prin a-i pune în valoare casele si portile frumos decorate, amplasarea într-un cadru natural atragator, bucatele traditionale, astfel încat sa cream bazele unui turism sustenabil pentru comunitatea locala”, a spus Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa în Banat.

Pe tot parcursul evenimentului, voluntarii au avut parte si de mese gatite traditional, cu sprijinul Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis. De asemenea, la finalul evenimentului, cu ajutorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului si a Facultatii de Horticultura si Silvicultura, voluntarii au amplasat flori de sezon la casele renovate.

Proiectul Color the Village al Asociatiei Acasa în Banat este unic în tara si îsi propune sa pune în valoare arhitectura tipica din aceasta zona. Evenimentul s-a bucurat de sprijinul Primariei comunei Pietroasa, a Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Timis, a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Azur, Visma Software, Safe Fleet, DM Drogerie Markt, Linde Global Services Romania si ZF Group.

Anul acesta a avut loc a patra editie Color the Village/Coloreaza Satul, iar anul viitor va fi aleasa alta localitate din Banat. Editiile precedente au avut loc la Ilidia (2021), Racovita (2020) si Eftimie Murgu (2019).

Asociatia Acasa în Banat poate fi contactata pe pagina de Facebook sau la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Donatii în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donatii în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

PayPal: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE POZE DE LA EVENIMENT