(UPDATE) 15 minute de cosmar. S-au rupt norii la Faget

09 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -S-au rupt norii la Faget foto: Lugoj Info.ro

O furtuna puternica s-a abatut joi asupra zonei Fagetului.

service-lugoj

Mai multe localitati, printre care si orasul Faget, au fost lovite de vant, dar si de grindina. Oamenii au fost uluiti de ce au vazut. In numai cateva minute, strazile si gradinile au fost acoperite de grindina. Inundatii au fost semnalate in mai multe zone ale Fagetului. Pompierii au anuntat ca lucreaza la evacuarea apei din mai multe gospodarii. Autoritatile au emis mesaje Ro-Alert.

ISU TIMIS a anuntat ca în intervalul orar 16:05-17:00, la nivelul judetului Timis a fost valabil un Cod Portocaliu de averse torentiale si intensificari ale vantului, pentru localitatile: Faget, Manastiur, Dumbrava si Ohaba Lunga. Pentru gestionarea eficienta a potentialelor interventii generate de Codul Portocaliu de furtuna, ISU Timis a dispus:

- prealertarea grupei operative din cadrul Centrului Operational Judetean la sediul inspectoratului începand cu ora 16:02;

- prealertarea la nivelul fiecarei subunitati de interventie a unei ture de serviciu, ridicarea nivelului de operationalizare si pregatirea tehnicii din dotare, specifica tipurilor de risc posibile în urma avertizarilor meteorologice primite;

-înstiintarea autoritatilor din cadrul unitatilor administrativ teritoriale vizate de codul portocaliu pentru punerea în aplicare a masurilor proprii prevazute de planurile în vigoare în astfel de situatii de urgenta, precum si alte autoritati cu atributii în domeniul situatiilor de urgenta;

- transmiterea unei avertizari prin sistemul RoAlert catre populatia din zonele vizate de Codul Portocaliu.

UPDATE: Se extinde avertizarea Cod Portocaliu de averse torentiale si intensificari ale vantului, pentru înca trei localitati: Curtea, Margina si Tomesti, în intervalul orar 17:05-18:00.

UPDATE 2: Se extinde avertizarea Cod portocaliu de averse torentiale si intensificari ale vantului, pentru alte localitati: Recas, Buzias, Racovita, Topolovatu Mare, Belint, Darova, Boldur si Ghizela, în intervalul orar 17:55-18:45.

TRIMITE IMAGINI PE  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.