INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

CNAIR si-a dat acordul final. Primaria Lugoj poate incepe obtinerea de avize pentru sensul de pe strada Tapiei

03 Iunie 2022
Lugoj Info.ro - Primaria Lugoj poate incepe obtinerea de avize pentru sensul de pe strada Tapiei foto: redesteptarea.ro

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere din Romania (CNAIR) a transmis Primariei Lugoj acordul prin care poate demara actiunile de obtinere de avize in vederea construirii sensului giratoriu de la intersectia strazii Tapiei cu soseaua de centura.

Acordul a ajuns la Primaria Lugoj la inceputul acestei saptamani, iar CNAIR se ofera chiar sa acorde ajutor financiar administratiei locale daca este nevoie, asta in cazul in care compania obtine fonduri in cadrul unui proiect de modernizare a infrastructurii rutiere. Primarul Lugojului, Claudiu Buciu a anuntat de ceva vreme ca administratia locala a demarat procedurile pentru a obtine toate documentele necesare construirii sensului, inclusiv un studiu de trafic, fiind sigur ca cei de CNAIR nu se vor opune acestui proiect.

Va reamintim ca initiativa de construire a sensului giratoriu de pe strada Tapiei a fost blocat timp de mai multe luni dupa ce consilierii USR si PSD s-au opus achizitionarii unui teren care permite construirea unui sens giratoriu mai mare. USR si-a justificat decizia sustinand ca Primaria Lugoj nu poate construi pe un drum ce apartine si CNAIR, lucru ce s-a dovedit pana la urma a fi o minciuna, Floroni si colegii sai incercand sa blocheze sensul doar din orgolii politice. Pana la urma, liberalii au cumparat din banii lor terenul si l-au donat Primariei Lugoj tocmai ca blocajul USR-PSD sa fie eliminat, iar discutiile cu CNAIR sa mearga mai repede. Avand in vedere ca obtinerea autorizatiilor poate dura ceva vreme, nu se stie exact cand vor incepe efectiv lucrarile.