COD GALBEN de instabilitate atmosferica temporar accentuata

17 Mai 2022
Lugoj Info.ro -COD GALBEN de instabilitate atmosferica temporar accentuata foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Începand de marti, 17 mai, ora 14.00, pana miercuri, 18 mai, ora 06.00, municipiul Lugoj se afla sub incidenta atentionarii meteorologice Cod Galben de instabilitate atmosferica temporar accentuate, au anuntat meteorologii.

service-lugoj

În intervalul mentionat, sunt prognozate averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si izolat grindina. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si izolat 30...40 l/mp.

“În situatia manifestarii vantului puternic, cetatenii sunt sfatuiti sa evite deplasarile si sa se adaposteasca în locuinte sau alte spatii închise care le asigura protectia. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vantul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanta fata de copaci, panouri publicitare sau stalpi de electricitate, care ar putea fi doborati. Echipele de interventie sunt la datorie, gata sa intervina, la nevoie, în sprijinul populatiei afectate, pentru limitarea si înlaturarea posibilelor efecte.”, au anuntat reprezentantii ISU Timis.

Informatii despre modul de comportare în cazul producerii unor situatii de urgenta sau alte date utile pot fi obtinute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicatiei DSU, care poate fi descarcata gratuit din Google Play Store si AppStore.