GYM PELE

Alerta extrema. Tunete, fulgere si multa grindina in zona Lugojului in ziua de Pasti

24 Aprilie 2022

Natura s-a dezlantuit in ziua de Pasti.

service-lugoj

Administratia Nationala de Meteorologie si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta au emis un cod portocaliu pentru toata zona Lugojului. De asemenea a fost emis un mesaj RO ALERT. Daca la Lugoj au dominat tunetele si fulgerele, in satele de langa oras strazile au fost acoperite cu grindina. Mai multe postari pe retelele de socializare au aratat faptul ca grindina de mici dimensiuni a acoperit totul la Nadrag si Criciova. ISU Timis nu a anuntat deocamdata ca s-ar fi produs pagube din cauza furtunii care a traversat zona, pompierii nefiind sesizati sa intervina la vreun incident.

ISU Timis a mobilizat primariile si unitatile de pompieri din intreaga zona.

“In urma primirii avertizarii meteo COD PORTOCALIU de la Centrul Meteorologic Banat-Crisana, la nivelul Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta "Banat" al judetului Timis, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul Centrului Operational Judetean, începand cu ora 19:50. Ca masuri principale, au fost înstiintate U.A.T. vizate de codul portocaliu, pentru punerea în aplicare a masurilor proprii prevazute de planurile în vigoare în astfel de situatii de urgenta, precum si alte autoritati cu atributii în domeniul situatiilor de urgenta.

Ca masuri suplimentare s-a dispus prealertarea la nivelul fiecarei subunitati a unei ture de serviciu precum si ridicarea nivelulului de operationalizare a tehnicii din dotare specifica tipurilor de risc posibile în urma avertizarilor meteorologice primite. De asemenea, s-au transmis mesaje RO-Alert pentru U.A.T vizate de avertizari.”, au anuntat reprezentantii ISU Timis.