GYM PELE

Buciu e de vina. Alianta PSD-USR-PMP nu-si doreste ca strandul sa fie cat mai repede functional

10 Ianuarie 2022
Lugoj Info.ro -lianta PSD-USR-PMP nu-si doreste ca strandul sa fie cat mai repede functional foto: Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Sedinta extraordinara a Consiliului Local, prima intalnire a alesilor locali din acest inceput de an, a confirmat inca o data ca PSD, USR si PMP sunt mai interesate sa isi faca campanie decat sa lucreze pentru cetateni.

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu a pus in dezbatere problema strandului municipal care, din cauza problemelor de constructie, dar si a mai multor materiale si utilaje lipsa, nu poate fi deschis in vara care vine. Buciu a prezentat consilierilor situatia financiara, dar si problemele strandului solicitand un vot pentru ca strandul sa fie inchiriat. Primarul a explicat clar motivele care ar sta la baza inchirierii bazei de agrement, insa reprezentantii PSD, USR si PMP nu au inteles prea mare lucru si au aratat, la fel ca in cazul sensului giratoriu de pe strada Tapiei, ca nu ii intereseaza deloc soarta lugojenilor. Claudiu Buciu a precizat ca, in cazul in care strandul nu va fi inchiriat, exista doar varianta reconstructiei de la zero, aprobarile, dar si constructia in sine putand dura ani de zile, perioada in care lugojenii vor putea sa faca plaja doar pe malurile Timisului. Buciu le-a reamintit consilierilor ca strandul a fost facut in bataie de joc, iar Curtea de Conturi nu va fi de acord cu noi investitii intr-un obiectiv care a fost inaugurat in urma cu doi ani. In timpul discutiilor a atras atentia reprezentanta USR Lugoj, Dana Tepes, care a dovedit ca habar nu are cum arata strandul, la un moment dat facand referire la “piscinele exterioare” ca si cum locatia ar avea si piscine interioare. Voalat, Buciu ar fi fost acuzat ca el ar fi de vina pentru situatia in care se afla strandul. In final, consilierii PSD, USR si PMP s-au abtinut de la vot sustinand practic ca lugojenii nu au nevoie atat de repede de aceasta baza de agrement. Va reamintim ca strandul a fost construit de catre firma Matcon, firma apropiata PSD si lui Francisc Boldea. Licitatia a fost adjudecata dupa ce Ianos Mate a afirmat ca ofera 25 de ani garantie pentru lucrari, in timp ce ii vindea o masina fiului lui Francisc Boldea. Lucrarile au durat mai bine de sapte ani, desi termenul de finalizare nu era de nici macar un an. Imediat dupa ce lucrarile s-ar fi finalizat, firma ar fi fost inchisa pentru ca nimeni sa nu poata fi tras la raspundere pentru numeroasele probleme. Strandul a fost deschis cu problemele pe care le avea, Boldea sperand sa ii mai pacaleasca o data pe lugojeni. Din pacate, inainte sa paraseasca primaria, Boldea si Galescu au returnat constructorului si garantia pentru lucrari, astfel ca lugojenii s-au ales doar cu paguba.