GYM PELE

Scandal in coalitie. La mijloc este un absolvent al Universitatii Europene Dragan din Lugoj

06 Ianuarie 2022
Lugoj Info.ro -La mijloc este un absolvent al Universitatii Europene Dragan din Lugoj foto: Facebook.com

Unul dintre liderii PNL contesta numirea lui Gheorghe Carciu in functia de presedinte al Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni.

service-lugoj

Robert Sighiartau crede ca numirea lui Carciu este absolut nepotrivita si nu se incadreaza in intelegerea facuta de PSD si PNL. Carciu a fost sustinut de PSD pentru aceasta functie si, conform CV-ului, a absolvit Universitatea Europeana Dragan la nu mai putin de 30 de ani distanta de la terminarea liceului, evidentiaza si g4media.ro.  

“Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni este absolut nepotrivita si nu se încadreaza în ceea ce coalitia a hotarat în urma cu ceva timp. Pozitia, în mod normal, trebuie sa fie a PNL. Si nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de romani care de-a lungul timpului si-au pus speranta si nadejdea în guvernari pro dreapta politica si în lideri care au luptat împotriva PSD.

Nu analizam motivele, dar este limpede ca aceasta parte a Romaniei are alte asteptari de la un guvern condus de PNL. Pe de alta parte, noi avem nevoie de un mare program pentru romanii din Diaspora pentru a-i stimula sa se reîntoarca acasa. Nu vor reveni toti, dar cred ca putem face mult mai mult decat s-a facut pana acum.

Nu vreau sa comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în functia de secretar de stat pentru problemele Diasporei si nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant.

O sa cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima sedinta de Biroul Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va rasfrange nu doar asupra imaginii partidului, dar si a Guvernului în ansamblu”, a scris Sighiartau pe o retea de socializare.