GYM PELE

Ce procente de vaccinare au scolile din Lugoj. Elevii revin la scoala in format fizic in functie de gradul de vaccinare al personalului scolii

04 Noiembrie 2021
Lugoj Info.ro -Elevii revin la scoala in format fizic in functie de gradul de vaccinare al personalului scolii

Cu cateva zile inainte de reluarea cursurilor, elevii si parintii nu stiu daca unitatile de invatamant vor functiona normal sau in regim online.

service-lugoj

Abia vineri este asteptat un ordin comun al Ministerului Educatiei si Sanatatii care va lamuri situatia. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a anuntat joi seara intr-o declaratie de presa ca elevii vor reveni in banci in functie de gradul de vaccinare a personalului care lucreaza in unitatea de invatamant. “La sfarsitul acestei saptamani se încheie vacanta scolara care a fost declarata pentru a evita raspandirea pandemiei în continuare. La sfarsitul acestei saptamani, vacanta nu va fi prelungita si, începand de luni, acolo unde conditiile sanitare si epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la scoala. Acest lucru este valabil pentru gradinite, pentru scoli, deci pentru sistemul preuniversitar. Însa va fi introdusa o noua conditie pentru ca scolile sa poata functiona cu prezenta fizica, si anume gradul de vaccinare a personalului scolii. Expertii, specialistii, din cele doua ministere, din INSP, vor discuta si maine se va emite ordinul comun al Ministerului Educatiei si Ministerului Sanatatii care detaliaza foarte clar aceste chestiuni. Însa subliniez înca din aceasta seara: vaccinarea este singura sansa pentru a depasi aceasta pandemie. Putem sa ne uitam în jur, vedem ca în vestul Europei avem iarasi o crestere a pandemiei si concluzia este una trista si simpla: pandemia nu s-a încheiat. Însa noi avem solutia, ea se numeste vaccinare”, a declarat Iohannis. In urma cu cateva zile o parte dintre unitatile de invatamant au anuntat gradul de vaccinare al angajatilor. La Liceul Teoretic “Coriolan Brediceanu” din cei 70 de angajati sunt vaccinati 54, astfel ca 77,14 % din personal este vaccinat. La Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” din cei 51 de angajati sunt vaccinati 26, la Liceul Tehnologic “Valeriu Braniste” din cei 80 de angajati s-au vaccinat 50, la Scoala Generala Nr.2 din cei 32 de dascali sunt vaccinati 21, scoala raportand totodata ca are 6 angajati care fac parte din personalul nedidactic si care nu sunt vaccinati. La Scoala Gimnaziala de Muzica “Filaret Barbu” din cei 51 de angajati sunt vaccinati 29, iar Scoala Gimnaziala “Anisoara Odeanu” a anuntat ca dintr-un total de 62 de cadre didactice 41 sunt vaccinate. In ceea ce priveste cei 13 angajati care formeaza personalul didactic auxiliar si nedidactic doar 4 sunt vaccinati.