INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Controale in zona Lugojului. Ce cauta politistii

21 Iulie 2021

Autobuze, microbuze, precum si alte autovehicule de transport persoane sau marfuri vor fi oprite pentru control, în aceste zile, de politistii rutieri.

Activitatile sunt desfasurate simultan în toate statele membre ale U.E., a anuntat IPJ Timis. Pana pe 25 iulie, Directia Rutiera a Politiei Romane va coordona, la nivel national, o noua actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de conducatorii autovehiculelor de transport public de persoane cu o capacitate mai mare de 8+1 locuri si de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone. Actiunea se va desfasura conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

În cele 7 zile, politistii rutieri din cadrul I.P.J. Timis vor avea în vedere respectarea, de catre soferii profesionisti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie, functionarea corespunzatoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihna, documentele obligatorii ale conducatorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i priveste pe conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa, controalele vor viza si respectarea limitei maxime admise, a greutatii marfurilor sau fixarea corespunzatoare a acestora, precum si respectarea normelor privind transportul marfurilor periculoase.