Programarea online. Un nou serviciu electronic, la dispozitia contribuabililor

25 August 2020
Lugoj Info.ro -Un nou serviciu electronic, la dispozitia contribuabililor foto : transilvaniabusiness.ro

Ministerul Finantelor Publice, prin Centrul National pentru Informatii Financiare si ANAF au colaborat la dezvoltarea si implementarea unui nou serviciu electronic, Programarea online, prin intermediul caruia contribuabilii se pot programa online pentru întalnirea cu un inspector fiscal.

Serviciul de programari online este disponibil pe site-ul www.anaf.ro, la rubrica Servicii online, pozitia 5, unde contribuabilii se pot programa atat pentru întalnirea cu un inspector ANAF, cat si pentru identificarea vizuala on-line în vederea aprobarii înregistrarii în Spatiul Privat Virtual. De asemenea, serviciul este disponibil si în Spatiul Privat Virtual. Astfel, contribuabilii persoane fizice si persoane juridice se pot programa on-line la sediile Administratiilor Judetene ale Finantelor Publice. Contribuabilii, în functie de problematica fiscala, vor fi primiti de functionari fiscali în functie de domeniul selectat, personal care apartine urmatoarelor structuri din cadrul unitatilor fiscale:

-   declaratii fiscale persoane fizice;
-   declaratii fiscale persoane juridice;

-   evidenta pe platitor persoane fizice;
-   evidenta pe platitor persoane juridice;

-   avize si autorizatii (case de marcat);
-   executare silita persoane fizice;
-   executare silita persoane juridice;
-   cazier fiscal;
-   asistenta contribuabili;
-    evitarea dublei impuneri.

       

Serviciul de programare online este pus la dispozitia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesita timp îndelungat de solutionare, timpul alocat fiecarei programari fiind de maximum 30 de minute. În cazul în care contribuabilii întarzie sau nu se prezinta conform programarii, acestia vor fi preluati în limita timpului ce le-a fost alocat (în intervalul celor 30 de minute, conform programarii). Avand în vedere contextul pandemic, accesul contribuabililor va fi permis numai dupa ce s-a efectuat operatiunea de termometrizare si doar daca acestia poarta masca de protectie (care sa acopere gura si nasul). În situatia în care contribuabilii nu îndeplinesc aceste conditii vor fi informati ca întalnirea se anuleaza si ca este necesara reprogramarea acesteia cu respectarea conditiilor mai sus mentionate.
Pentru primirea contribuabililor pe baza de programare, în incinta unitatilor fiscale sunt amenajate încaperi dedicate, de regula în apropierea punctelor de acces în sedii, astfel încat sa se limiteze pe cat posibil contactul dintre vizitatori si personalul ANAF. De asemenea, la nivelul fiecarui sediu ANAF au fost organizate sensuri de intrare/iesire dedicate acestor spatii, precum si montarea de indicatoare privind pastrarea distantei de doi metri.