GYM PELE

Incepe a doua sesiune de Bacalaureat. Cand sunt programate primele probe

19 August 2019
Lugoj Info.ro -Incepe a doua sesiune de Bacalaureat foto : europe1.fr

Zeci de candidati din Lugoj participa in aceasta saptamana la primele probe ale examenului national de Bacalaureat 2019.

service-lugoj

Sesiunea august - septembrie 2019 începe cu probele scrise, programate astfel: 

  • 21 august - Limba si literatura romana/E)a
  • 22 august - Limba si literatura materna/E)b
  • 23 august - proba obligatorie a profilului/E)c
  • 26 august: proba la alegere a profilului si specializarii/E)d.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana (proba A) se desfasoara în zilele de 27 august si 28 august, fiind urmata de evaluarea competentelor în limba materna (proba B) în 29 august. Evaluarea competentelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august si 2 septembrie, iar evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala (proba C) este programata în zilele de 2 si 3 septembrie.

Afisarea primelor rezultate, în centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 3 septembrie (pana la ora 12:00). În aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, între orele 12:00 si 16:00. Rezultatele finale vor fi facute publice în data de 7 septembrie.

Accesul candidatilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Pentru rezolvarea subiectelor candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita de asistenti.

Toate salile de examen au în dotare camere functionale de supraveghere audio-video. 

Nu este permis accesul cu manuale, dictionare, notite, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice între ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinsi în astfel de situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, în sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului.

Ministerul Educatiei Nationale pune la dispozitie linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibila în perioada 21 - 22 august, respectiv luni, 26 august, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 23 august, între orele 8:00 - 14:00.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

  • sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
  • sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.