INCHIRIERE HALE LUGOJ

Incep discutiile pentru reamenajarea trecerii la nivel cu calea ferata de pe strada Smardan

20 Ianuarie 2019
Lugoj Info.ro -Incep discutiile pentru reamenajarea trecerii la nivel cu calea ferata de pe strada Smardan foto : Lugoj Info.ro

Dupa cateva saptamani de analize si propuneri, reprezentantii SNCFR si ai Primariei Lugoj au cazut de acord ca trebuie luate masuri la trecerea la nivel cu calea ferata de pe strada Smardan.

In urma monitorizarilor facute s-a ajuns la concluzia ca sunt soferi care aproape si-au facut un obicei din a ignora culoarea rosie care avertizeaza trecerea unui tren. Reprezentantii CFR sustin ca cea mai agreata varianta ar fi montarea unor calmatoare de viteza care ii vor face pe soferi sa incetineasca si sa fie mult mai atenti la semnale. Primaria Lugoj, in calitate de administrator al drumului. urmeaza sa aprobe amplasarea acestor calmatoare si montarea lor. Deocamdata este exclusa montarea de cumpene din cauza faptului ca drumul nu se incadreaza intr-o clasa superioara de pericol, incadrarea fiind facuta dupa numarul de masini care traverseaza trecerea la nivel cu calea ferata, dar si dupa numarul de trenuri care trec zilnic pe-acolo. In urma cu multi ani, administratia locala a decis ca pe strada Smardan sa fie amplasat doar semnul crucii Sfantului Andrei, insa compania de cai ferate a considerat ca gradul de pericol este unul crescut si asa s-a decis ca acolo sa fie instalate semnale de avertizare atat luminoase, cat si sonore. Anul trecut patru persoane au murit in urma unui cumplit accident petrecut la trecerea la nivel cu aceasta cale ferata, anchetele demarate imediat atat de politisti, cat si de cei de la CFR indicand faptul ca soferul a incercat sa traverseze calea ferata desi semnalele erau puse in functiune.