GYM PELE

Te pregatesti pentru Evaluarea Nationala sau Bacalaureat? Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru elevii care vor sustine cele doua examene anul viitor

02 Noiembrie 2016
lugojinfo.ro -Ministerul Educatiei a publicat modelele de subiecte pentru elevii care vor sustine cele doua examene anul viitor

Elevii lugojeni de clasa a VIII-a si de clasa a XII-a care vor sustine anul viitor Evaluarea Nationala si Bacalaureatul au la dispozitie, începand de marti, 1 noiembrie, modele de subiecte in vederea pregatirii celor doua examene.

service-lugoj

Elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE), modelele de subiecte au fost publicate pe site-ul subiecte2017.edu.ro. Referitor la Evaluarea Nationala, modelele de subiecte au fost construite în functie de urmatoarele trei cerinte: formulare clara, precisa si în stricta concordanta cu programele pentru Evaluarea Nationala, nivel mediu de dificultate si posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

“Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fisiere pentru examenul national de Bacalaureat au fost concepute în concordanta cu programele în vigoare ale examenului, astfel încat tratarea lor sa valorifice capacitatea candidatilor de analiza, de sinteza, de generalizare si de abstractizare. De asemenea, acestea vizeaza cuprinderea echilibrata a materiei studiate, solicitandu-se demonstrarea competentelor prevazute în programele de examen, respectiv încadrarea în timpul prevazut de metodologie pentru rezolvarea sarcinilor de lucru. Comparativ cu anul trecut nu au fost operate modificari în structura subiectelor.”, a anuntat Ministerul Educatiei.

Centrul National de Evaluare si Examinare este institutia din subordinea Ministerului Educatiei specializata în evaluare educationala, avand ca atributii, printre altele, asigurarea coordonarii stiintifice si profesionale a sistemului de examene din învatamantul preuniversitar, inclusiv elaborarea probelor de examen, respectiv elaborarea de metodologii, proceduri si regulamente pentru organizarea si desfasurarea examenelor si evaluarilor în învatamantul preuniversitar.